Breaking News

nedjelja, 13. rujna 2015.

Koprivnjača ili urtikarija prirodno liječenje



To je svojevrsna, za bolesnika vrlo neugodna pojava. Stručno je zovemo urtikarija Još uvijek se pitamo što je, zapravo, uzrokuje.

Osobito je neugodna koprivnjača sa svrabežom i pojavom malih, crvenih točkica na koži.

Često je vrlo teško ustanoviti uzrok bolesti. Obično nastaje zbog osjetljivosti na različite tvari i jela. Većinom je ta preosjetljivost poznata pod imenom alergija.

U osjetljivih ljudi mogu koprivnjaču uzrokovati razna jela: šumske jagode, ribe, sirevi, morske životinje, svinjetina, salame i drugo. Alergiju mogu izazvati i određeni lijekovi, čak i prirodna
sredstva, npr. arnika.

Kako da se odupremo toj neugodnoj bolesti?

Najjednostavnije tako da se klonimo tvari koje koprivnjaču uzrokuju. Često je nužno dugo i pažljivo promatranje da bismo otkrili škodljivu tvar. Ponekad je preosjetljivost na određene tvari već naslijeđena, a to otežava zaštitu.



Alergije se rješavamo tako da organizam polako privikavamo na tvari, na koje je preosjetljiv. To je moguće ako, po pravilu, dajemo sasvim male količine takvih tvari. Preosjetljivost možemo također smanjiti većim dozama kalcija, Urticalcinom, jer se tako poveća količina kalcija u krvi.

Izvrstan je lijek pripravljen od svježe divlje maćuhice (Viola tricolor) koja raste na obrađenom tlu, po njivama i vinogradima. Tko ima koprivnjaču, može se umivati ili kupati u uvarku od te maćuhice. To ublažava i liječi koprivnjaču, pa ima, dakle, slično djelovanje i protiv krasta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates