Ona je jednostavno zataškana i pomalo zaboravljana, iako njezine knjige nose tajnu svake bolesti, tajnu svega stvorenog.
Bolesti srca zahvaćaju milijarde ljudi na planetu. Ljudi se “kljukaju” umjetnim tableticama koje većinom dugoročno ne pomažu. Mi vam donosimo recept Hildegarde von Bingen, star 800 godina. Čar ovog recepta je u tome što je vrlo jednostavan, a svi koji su ga probali tvrde da pomaže.
Recept
Potrebno je:
10 svježih stabljika peršina (bez korjena)
litra domaćeg crnog ili bijelog vina
dvije žličice vinskog octa
300 grama prirodnog meda
Priprema:
10 svježih stabljika peršina sa listovima staviti u litru čistog prirodnog vina i dodati 1 – 2 velike žlice čistog vinskog octa.
Kuha se 10 minuta na tihoj vatri (PAŽNJA, pjeni se!). Poslije se doda 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavi se na laganoj vatri da kuha još četiri minute. Vruće vino za srce procijediti i još toplo staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvoriti. Talog koji se stvara ne škodi i slobodno se može piti. Svakome se prepušta odluka hoće li med kuhati ili ne.
Upotreba:
Napitak se koristi svakodnevno po jedna jušna žlica do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duže vrijeme.
Nemate što izgubiti, probajte.
Nema komentara:
Objavi komentar