Breaking News

ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

Upala želuca i druge želučane tegobe



U slučaju upale želuca, u vrijeme najvećih bolova, koji su obično najgori prije jela, treba popiti šalicu tople vode koja je bila kuhana šest puta (kuhati, ohladiti, kuhati, ohladiti tako šest puta). Odmah nakon pijenja vode bolesnik mora više puta uzastopno podrignuti. Nakon svakog podrigivanja bolesniku je znatno lakše, a nakon pet minuta osjeća se dobro i skoro da više i nema tegoba. Iz vremena dok se još nije kuhalo na električnom štednjaku, pili smo toplu vodu iz malog rezervoara za vodu koji je postojao na svakom štednjaku za drva.

Naravno, postoji puno različitih bolesti želuca i sve se ne mogu liječiti na isti način. Ipak, često je uspješno ako jednom dnevno, žlicom, popijemo po jednu šalicu ohlađenog čaja od pelina. Međutim, čaj od pelina najčešće se priprema tako da bude prejak. Malu prstovet pelina treba spustiti u vruću vodu samo tri sekunde! To znači, malu prstovet pelina staviti u rešetkastu žlicu za čaj ili slično, i samo tri sekunde držati u vrućoj vodi i čaj je gotov. Čaj od pelina skoro da se ne bi smio razlikovati od vode. U slučaju trovanja želuca, pelin bi trebalo kuhati 2 do 3 minute, ili ostaviti da stoji 10 minuta u vrućoj vodi, ali nakon 2 do 3 dana od trovanja, još samo tri sekunde držati u vrućoj vodi. Čaj treba piti još 10 do 14 dana. Kod mnogih oboljenja želuca često iznenađujuće dobro pomažu hladne male obloge. Najprije s octenom vodom, a nakon 2 do 3 dana s običnom hladnom vodom. Za takvu oblogu nam treba ispresavijana veća pamučna maramica koja smije biti samo vlažna (ne mokra!). Tu maramicu treba staviti na bolno mjesto na trbuhu i to mjesto dobro umotati toplim krpama.


Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates