Breaking News

petak, 13. ožujka 2015.

NARODNI LIJEK ZA SNIŽENJE HOLESTEROLA, TRIGLICERIDA I ČIŠĆENJE KRVI























Predstavljamo vam lijek koji je jednostavan za napraviti, prijatnog je ukusa, lako ga je konzumirati a također je vrlo efikasan kod povišenog holesterola i triglicerida. Ovaj lijek čija je baza celer pomoći će vam još i kod čišćenja krvi, širenja krvnih sudova, redukciji stresa ,regulisanju krvnog pritiska, te posebno kod jačanja imunog sistema. To nije sve napitak će zbog svog sastava imati pozitivno dejstvo u prevenciji i topljenju kamenčića u bubrezima.

Za lijek vam je potrebno :

– 6 kompletnih limuna (sa korom)
– 4 celera (bez korijena)
– 1 litar čiste prokuvane vode

Ukoliko možete pronađite neprskane limune. Kako je to težak zadatak ukoliko niste sigurni da li su prskani potopite ih prvo u otopinu za skidanje nečistoća i hemikalija čiji recept možete pronaći ovdje. Dok limun odstoji u otopini operite celere i odstranite korijen da vam ostanu samo stabljike i listovi. Sve skupa (limun i celer) isjecite na komadiće , ubacite u blender i dobro sameljite u kašastu masu. Možete koristiti i mašinu za meso za tu svrhu.

Sve dodajte u posudu u koju ćete nasuti i 1 litar prethodno prokuvane i ohlađene vode. Smjesu izmješajte dobro i ostavite da odstoji 24 h na sobnoj temparaturi da se sokovi izmješaju i sjedine. Nakon stajanja, smjesu ponovo dobro izmješajte i procjedite sitnom cjediljkom ili gazom tako da ostane samo tekućina. Dobijeni sok naspite u staklenu flašu i držite u frižideru da se ne bi pokvario.
Konzumirajte po jednu malu rakijsku čašicu svaki dan prije svakog obroka bez preskakanja (najmanje tri puta dnevno). Kada potrošite cijelu dozu napravite novu.

Praksa je pokazala da je potrebno 8-10 sedmica svakodnevnog konzumiranja ovog soka kako bi dobili odgovarajuće rezultate smanjenja masnoća u krvi te opšteg osjećaja poboljšanja cjelokupnog zdravstvenog stanja organizma.

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates